Βιβλιοπαρουσίαση στο ΦantastiCon 2018

Τι κάνει ένας λάτρης του Φανταστικού το πρώτο σαββατοκύριακο κάθε Οκτώβρη;

Χμμμ! Αν δεν το γνωρίζετε, ήρθε η ώρα να το μάθετε.

Πηγαίνει στο ΦantastiCon από το πρωί ως το βράδυ.

Και αν έχει και λίγο κέφι το απόγευμα της Κυριακής, εκεί κατά τις 4, ανεβαίνει στον 6ο όροφο και…

Ας δούμε λοιπόν τη βιβλιοπαρουσίαση για τον φανταστικό κόσμο της Erenyx και για τη συλλογή διηγημάτων “Κολοκύθες και Καταχνιάρρρ”.

Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη. Κόσμος στεκόταν όρθιος στην πόρτα για να ακούσει τα όσα θαυμαστά ειπώνονταν.

Ο Παναγιώτης Κάρδαρης προλόγισε εκ μέρους των εκδόσεων Άλλωστε και συντόνισε την παρουσίαση.

Για να πάρει το λόγο ο μοναδικός Θωμάς Μαστακούρης, ένας ζωντανός θρύλος του Φανταστικού στην Ελλάδα, με δεκάδες έργα στο ενεργητικό του. Ένας άνθρωπος με σπάνια ευγένεια, ήθος και χιούμορ, καθώς επίσης και βαθιά γνώση των μύθων και των θρύλων ειδικά της Ευρώπης.

Ο κος Μαστακούρης με το μαγικό του λόγο περιέγραψε γλαφυρά τα βιβλία της Erenyx, καταφέρνοντας να εισάγει κατ’ ευθείαν τους θεατές στο κλίμα του κόσμου αυτού που σιγά-σιγά υλοποιείται μέσα από τα βιβλία Οι Πάπυροι των Τεσσάρων Φεγγαριών και Οι Θάλασσες των Δράκων. 

Η ταλαντούχα ηθοποιός Ρηνιώ Καζάκου με τη σαγηνευτική της ερμηνεία, έβαλε όλους μέσα στο ονειρικό κλίμα των “Παπύρων” διαβάζοντας ένα απόσπασμα από το κεφάλαιο “Η Γυναίκα της Θάλασσας”.

Ο μοναδικός ηθοποιος Στέλιος Τράκας που ήρθε από το Λονδίνο ειδικά για να πλαισιώσει την παρουσίαση, με τη σειρά του ζωντάνεψε όχι έναν, αλλά πέντε χαρακτήρες από το κεφάλαιο “Ο Μάγερας, ο Βασιλιάς, η Γυναίκα του και ο Πειρατής της”, θυμίζοντάς μας ότι όχι άδικα έχει επιλεγεί για αυτήν ακριβώς την πολυδιάστατη φωνή του να δίνει ζωή σε σημαντικούς χαρακτήρες μέσω του voice over σε σημαντικές παραγωγές, όπως το τελευταίο Assassins Creed-Odyssey.

Και φτάσαμε κάποτε στο τελευταίο πόνημα, τη συλλογή Κολοκύθες και Καταχνιάρρρ, που περιέχει ιστορίες της σκοτεινής εποχής του χρόνου, ιστορίες μαγικές, νοσταλγικές, θλιβερές, αστείες, με κύριο άξονα τη σκοτεινιά που ξεκινά από την φθινοπωρινή ισημερία και τελειώνει στην αυγή της άνοιξης. Γιατί, όπως είπε και ο κος Μαστακούρης “αυτό το βιβλίο μοιάζει με ένα πιάτο από εκλεκτούς μεζέδες”, όπως αρμόζει σε κάθε συλλογή.

Και κατόπιν η Ρηνιώ, ο Στέλιος και… η Δήμητρα πήραμε θέσεις για να δώσουμε ένα μικρό μεζεδάκι, ένα μικρό δρώμενο από την ιστορία “Μαγική Εξυπηρέτηση, Καληνύχτα σας”.

Οι θεατές με έκπληξη είδαν να ζωντανεύουν οι χαρακτήρες μπροστά τους και ο χώρος να μεταμορφώνεται θαυμαστά στον πιο ψηλό πυργίσκο του μαγικού καταστήματος “Χόκους, Πόκους, Φόκους και συνεργάτες”. Στη μεταμεσονύχτια βάρδια, φυσικά.

Και όπως σχολίασαν κάποιοι από τους παρευρισκόμενους “Καλα, τι φανταστική παρουσίαση βιβλίου ήταν αυτή! Φαντασου το βιβλιο!”

Η παρουσίαση έκλεισε με μια σύντομη ενημέρωση σχετικά με τα σεμινάρια Taleweaving-Η Μεταμορφωτική Δύναμη του Δημιουργικού Λόγου, που ξεκινούν στις 21 Οκτώβρη, και που στην κλήρωση που διενεργήθηκε ανάμεσα σε όσους αγόρασαν ένα από τα βιβλία, δυο κέρδισαν από μια δωρεάν συμμετοχή.

Ύστερα… ο πάγκος των εκδόσεων Άλλωστε πλημμύρισε κόσμο που αγόραζε τα βιβλία κυριολεκτικά τρία-τρία.

Και στο σημείο αυτό πρέπει να αποδώσουμε πολλές ευχαριστίες σε όλους όσους συνετέλεσαν σε αυτή την επιτυχία.

Τις εκδόσεις Άλλωστε

Το Σύλλογο Φantasticon

Τους συνεργάτες και φίλους που βοήθησαν να οργανωθεί σωστά η παρουσία στο φεστιβάλ.

Η συνέχεια θα είναι ακόμα πιο συναρπαστική.

 

Επεξεργασία κατηγορίας συνδέσμωνΚατηγορίες συνδέσμων