Book Genre: Fantasy

Οι Πάπυροι των Τεσσάρων Φεγγαριών

Τίτλος: Οι Πάπυροι των Τεσσάρων Φεγγαριών
Εκδότης: Άλλωστε
Ημερομηνία έκδοσης: 2018
Είδος:
Σελίδες: 150
ISBN13: 9786185253233

 

Εννέα οι Κόσμοι και η Έρενυξ ένας από αυτούς. 

Οι άλλοι οκτώ μέσα, γύρω, πάνω, πέρα από αυτήν. 

Αν καταρρεύσει έστω κι ένας από τους Εννέα, όλοι οι Κόσμοι είναι στο έλεος των όντων της Δυσχορδίας. 

Μα στη δύση της Τέταρτης Εποχής η Αδελφότητα των Βάρδων της Αραμπακίς ανακαλύπτει καλά κρυμμένες πληροφορίες, προστατευμένες από τις Δυνάμεις που μάχονται την Αρμονία. 

Πάπυροι Παλαιοί αρχίζουν ν' αποκαλύπτουν τα μυστικά που σχετίζονται με την Πρώτη Καταστροφή, αλλά και τα αίτια που οδήγησαν σε αυτήν. 

Ψήγματα από γεγονότα αρχαία, αλληλένδετα, που υφαίνουν το παρελθόν της Έρενυξ, λίγο πριν την τελική αναμέτρηση ανάμεσα στην Αρμονία και στη Δυσχορδία. 

Λένε οι θρύλοι και οι προφητείες πως η Τέταρτη Εποχή πλησιάζει στο τέλος της.

Ένα τέλος που θα είναι η οριστική καταστροφή. 

Ή μήπως όχι;

 

Βρείτε το στο Goodreads
Αγοράστε από: Αγοράστε από τον εκδότη

Στην ίδια σειρά

Οι Πάπυροι των Τεσσάρων Φεγγαριών είναι η νέα, πλήρως αναθεωρημένη εκδοχή των πάλαι ποτέ «Παπύρων της Φανγκίρια». Το μεγαλύτερο μέρος γράφτηκε εξ’ αρχής. Η φιλοσοφία, το σκεπτικό, οι ήρωες και οι ίδιες οι ιστορίες σκιαγραφούν το μακρινό παρελθόν του Έπους της Έρενυξ, που διαδραματίζεται στην Τέταρτη Εποχή. Εκεί όπου διαδραματίζεται το επόμενο βιβλίο: «Οι Θάλασσες των Δράκων».

Οι Θάλασσες των Δράκων

Τίτλος: Οι Θάλασσες των Δράκων
Εκδότης: Άλλωστε
Ημερομηνία έκδοσης: 2018
Είδος:
Σελίδες: 150
ISBN13: 9789605253240

Στην Τέταρτη Εποχή της Έρενυξ…

Ο Γουίνγκο σαλπάρει από τα Φεγγαρονήσια και ταξιδεύει με καράβια –και όχι μόνο – στα νησιωτικά βασίλεια.

Και κάνει λογιών-λογιών γνωριμίες.

Έμποροι τίμιοι και έμποροι άπληστοι, ναυτικοί γενναίοι και ναυτικοί φευγάτοι, πειρατές σκληροί και πειρατές διεστραμμένοι, κλέφτες πονηροί και κλέφτες εφευρετικοί, κοπελούδες νόστιμες και κοπελούδες περπατημένες, φίλοι καρδιακοί και φίλοι άσπονδοι, αντίπαλοι δυσοίωνοι και αντίπαλοι τρομεροί, βασιλιάδες μισότρελοι και βασιλιάδες θεότρελοι, Δράκοι σμαραγδένιοι και Δράκοι…

Δράκοι; Υπάρχουν ακόμα Δράκοι στην Έρενυξ;

Φαίνεται πως υπάρχουν, αλλιώς το μόνο που θα ήταν ενδιαφέρον σε αυτό το βιβλίο θα ήταν η συνταγή για τσιχουάλες με μπερδέμονο.

Όπως την φτιάχνουν στη Σολεμάρ, φυσικά.

Μα η Τέταρτη Καταστροφή πλησιάζει επικίνδυνα.

Το παρελθόν πλέκεται σε ένα αξεδιάλυτο κουβάρι με το παρόν, ενώ ξεδιπλώνονται νέες αποκαλύψεις για τον Μέγα Εχθρό, που ο πόλεμος μαζί του ήταν η απαρχή όλων των ολέθρων.

Βρείτε το στο Goodreads
Αγοράστε από: Αγοράστε από τον εκδότη

Στην ίδια σειρά

 

«Οι Θάλασσες των Δράκων» (https://alloste.gr/pezografia/118-Erenyx-Drakoi.html) διαδραματίζονται στην Τέταρτη και πιο ζοφερή Εποχή της Έρενυξ. Ο ήρωας Γουίνγκο μέσα από την αφήγηση των περιπετειών που ζει όσο ταξιδεύει στα νησιά της Σενγκάρια, μας βάζει σταδιακά, αλλά για τα καλά στο κλίμα της πιο σκληρής, ίσως,  περιόδου στην ιστορία της Έρενυξ. Και είναι μόνο η αρχή…

Το βιβλίο αυτό, αν και απολύτως αυτόνομο, αποτελεί το δεύτερο μέρος της εξιστόρησης του Έπους της Έρενυξ, μετά το βιβλίο "Οι Πάπυροι των Τεσσάρων Φεγγαριών"

 

Κολοκύθες Και Καταχνιάρρρ

Τίτλος: Κολοκύθες Και Καταχνιάρρρ
Εκδότης: Άλλωστε
Ημερομηνία έκδοσης: 2018
Είδος:
Σελίδες: 150
ISBN13: 978-618-5253-28-8

 

Στη Σκοτεινή Εποχή του Έτους οι κυνηγοί και οι μαζωχτές ξαμολιούνται από τις Πύλες ανάμεσα στους Κόσμους, παρασυρμένοι από το πανάρχαιο τραγούδι του σκιερού δάσους, της ομιχλιασμένης ακρολιμνιάς και της παγωμένης νύχτας. Μαζί τους μάγισσες, πνεύματα και πλάσματα ενός άλλου κόσμου, τόσο κοντά στον δικό μας που μια ανάσα μόνο μας χωρίζει. Μια ανάσα θάρρους. Τόσο όσο θα χρειαστεί για να περάσει ο τολμηρός ταξιδευτής το διάσελο των ξωτικών.

Κι εκεί… Ω εκεί… Πόσες εκπλήξεις τον περιμένουν σε κάθε στροφή!

Πρέπει να είναι πολύ γενναίος αυτός που θα δοκιμάσει τη συνταγή κολοκύθες με απήγανο της Γκρίμπτσκιν Ούλφτρολλ και δεν θα τρέξει αλλόφρων να ξεφύγει προς το δάσος Ζμπεχ.

Κι αν γλυτώσει από τους μυστηριώδεις ξένους που φτάνουν στο χωριό, ίσως συναντήσει τον Γούλφρηντ και την Κατριόνα, και μαζί τους το λύκο και το ελάφι. Σε κάθε περίπτωση δεν θα αποφύγει τη συνάντηση με τις δυο παράξενες ταξιδιώτισσες εκείνου του φθινοπωριάτικου δειλινού.

Μα όλα αλλάζουν, όταν θρήνος και κοπετός ξεσπά τόσο δυνατός, που το τσουκάλι γίνεται θρύψαλα εκείνη τη νύχτα του Οκτώβρη. Ήταν άραγε η Κυνηγήτρα η φταίχτρα; Ή μήπως η κόρη με το κοράκι; Ίσως η απάντηση να είναι «πονάει δόντι, βγάζει δόντι», και να μην το ξέρουμε ακόμα.

Το βέβαιο είναι πως θα υπάρξει η μέγιστη μαγική υποστήριξη για όποιον δει την καταχνιά στο κοιμητήριο. Ίσως καταφέρει να ακολουθήσει το άστρο της Μεγάλης Νύχτας, μα την αλήθεια. Για να ονειρευτεί την ευχή του να ζωντανεύει κάτω από το δέντρο που πεθαίνει.

Ταξιδέψτε σε μια συλλογή με ιστορίες από έναν κόσμο μαγικό, που άλλοτε βρίσκεται βολικά τοποθετημένος στη διπλανή μας πόρτα, κι άλλοτε χρειάζεται το θάρρος να περάσουμε μέσα από την Πύλη των ξωτικών, στο θαυμαστό σύμπαν της φαντασίας και της μαγείας. Φαντασία που άλλοτε μπορεί να μας κάνει να γελάμε μέχρι δακρύων, κι άλλοτε να νοσταλγούμε κάτι που μοιάζει να χάθηκε για πάντα σε μια μακρινή εποχή.

Ιστορίες πέρα από το κατώφλι της σκοτεινιάς.

Από την αρχή του φθινοπώρου ως την αυγή της άνοιξης.

Ευωδιές βρεγμένης γης, ξύλου που καίει στο τζάκι και κανελογαρύφαλλων.

Το Μεγάλο Κυνήγι ξεκινά.

Θα ακολουθήσετε;

 

Βρείτε το στο Goodreads
Αγοράστε από: Αγοράστε από τον εκδότη